top of page

Projecten in de bouw en infra zijn complex. Niet alleen qua techniek en coördinatie, maar vooral in de samenwerking. Er wordt samengewerkt met verschillende partijen en mensen. Elk met een eigen achtergrond, expertise, belang en persoonlijkheid.

 

Een fruitmand vol met bijzondere en smakelijke vruchten, maar hoe smaakt het als je ze samenvoegt? Komen de afzonderlijke smaken nog tot hun recht?  Versterken ze elkaar?

Foto: exotische vruchten op een mormonen markt in Belize.

Projectteam begeleiding Bouw & Infra

Multidisciplinaire en integrale projecten in de bouw en infra zijn complex. Er wordt samengewerkt met meerdere partijen, de belangen zijn groot en de samenwerking opdrachtgever-opdrachtnemer (zeker in een publiek-private samenwerking) kent zijn eigen dynamieken.

Een samenwerking met verschillende partijen is kansrijk wanneer mensen en organisaties zich met elkaar weten te verbinden in een betekenisgevend proces dat recht doet aan de belangen en gericht is op een gezamenlijke betekenisvolle ambitie.

Ik begeleid projectteams in de publieke en private sector als onafhankelijk gespreksleider bij Project Start Up’s, Project Follows Up’s , Evaluatie Sessies en Dialoog Sessies.

 

Het gaat hierbij niet om de ‘inhoud of techniek’, de focus ligt op het verbeteren van de kwaliteit van de dialoog. Het gemeen-schappelijk doel, de onderliggende belangen en verwachtingen staan hierbij steeds centraal.

Een goede samenwerking met een open dialoog en effectieve besluitvorming zijn de sleutels voor succes. Maar overal waar mensen samenwerken liggen irritaties en conflicten op de loer en ontstaan er onbe-wust en ongewild ineffectieve communi-catie patronen.

 

Het is van belang om de tijd te nemen en te reflecteren op de samenwerking en zicht te krijgen op deze communicatie-patronen.

 

Door hier gedurende de looptijd van een project of contract op regelmatige basis het gesprek over te voeren ontstaat er verbinding, vertrouwen en begrip.

 

Het fundament voor een goed project-resultaat.

 

Een aantal teams waarmee ik gewerkt heb:

Holland PTC, Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, Nieuwbouw EPO, Renovatie Maastunnel, Rijkswaterstaat GOBS Lelystad, Universiteit van Amsterdam, Westerscheldetunnel Maintenance, Gemeente Maastricht, Uitbreiding Airport Lelystad,  Achmea, Horizon College, Rijkswaterstaat Sherpa IJsselmeergebied, Coolhaven, Goede Doelen Loterijen, Besix, Exxon Mobile en Rijnland Route.

bottom of page