top of page
download_edited.png

TMA Team Professional

Blog van 17 december 2018

Talentontwikkeling is waardevol voor een organisatie, maar in teams wordt de performance geleverd. Toch investeren nog maar weinig organisaties in de ontwikkeling van teams. Dat is jammer want het is niet vanzelfsprekend dat mensen in teams gaan samenwerken en dat de diversiteit in een team productief wordt gemaakt.

 

Teamontwikkeling ontstaat in dialoog en reflectie met elkaar als team. Door met elkaar het eerlijke en oprechte gesprek te voeren: Hoe werken we samen als team en hoe communiceren we? Wat vinden we 'prachtig en lastig' van elkaar en hoe gaan we om met verschillen en andere meningen? En ook : Wat zijn de (onbewuste) teampatronen en teamdynamieken en in hoeverre beïnvloeden deze de resultaten?

 

Uiteindelijk doel is om met elkaar als team het gesprek te voeren hoe de samenwerking versterkt kan worden en hoe het team optimaal gebruik kan maken van ieders talenten, krachten en drijfveren.

 

Een 'gemeenschappelijke taal' en inzicht in elkaars drijfveren en talenten helpt een team om dit gesprek te voeren. Ik werk hiervoor met de Energy Drives kleuren profielen en sinds vandaag ben ik ook gecertificeerd als TMA Team Professional!

 

bottom of page